Kalashelg

Helgen! Fullt upp precis varje minut och när man försökte ta en paus så fylldes den med snöskottning. Galet vad med snö som kom. Men det tar vi senare. Höjdpunkten var såklart att Ebba fyllde 6 år i lördags. Hon hade ett önskemål att få ha ett Dolly-Style-Enhörnings-My-Little-Pony-KALAS för sina kompisar. Pastell de lux gånger tusen. Efter ett par veckors förhandling blev det endast temat Dolly Style.

Sex bast! Ehhh va?

Åtta stycken härligt rosa sexåringar traskade upp till huset i fredagskväll där Roller Coaster dånade från högtalaren på balkongen. Sen var det bara att gasa. Lyckad kväll med fina presenter, disco, lekar, pizza, glassbuffé, pinata och Wild Kids. Ebba var supernöjd vilket är det absolut viktigaste. Men måste pausa lite vid just själva kalasfenomenet och vilka man ska bjuda.

Kalas i pastell. Hittade nästan allt till kalaset på TGR och Butterick’s

Har ju arrangerat ett par kalas vid det här laget. Allt ifrån hemmakalas till klätter-, bowling-, lek&bus- kalas. Antalet inbjudna har också varierat. Jag tycker det är jättejobbigt med att ordna med kalas. Eller inte planeringen och inköpet utan de två timmarna själva kalaset äger rum. Speciellt när kalaset är hemma. Har försökt sätta fingret på vad det är som gör att jag inte kan slappna av och njuta å mina barns vägnar. Om det är för att jag har en väldigt låg lägsta nivå när det kommer till att det blir rörigt. Eller att jag är rädd att de ska ha tråkigt. Eller att det är jobbigt när de inte lyssnar. Nu har tjejerna väldigt fina och mysiga vänner men det är just när man bjuder in “alla” från förskolan som det blir syntax error. Det är sällan barnen som vill bjuda “alla” utan att det är någon slags oskriven regel att man ska bjuda in “alla” oavsett om de leker på skola/förskola eller inte. Som förra året när vi bjöd in till “Lek och Bus”. Barnet i fråga kom sent. Missade fikat. Sen hade hon med sig sina bröder (och mamma) så hon lekte ju inte ens med födelsedagsbarnet och drog sen hem utan att säga hejdå. Då blir jag lite fundersam. Det är oftast vi vuxna som krånglar till det och inte vill att någon ska var utanför. Men blir de verkligen utanför om de inte får en inbjudan? Om de ändå inte leker till vardags? Och om man tar exemplet ovan så är det är ju egentligen inte så konstigt att flickan valde att leka med sina bröder. Tjejerna leker ju aldrig så varför skulle de leka vid det här tillfället? Till Ebbas kalas i år bjöd vi dem som hon ville bjuda i kombo med att vi sa ett maxantal. Så vi fortsätter med att våga vägra bjuda alla så är alla nöjda och glada under kalaset….och mamman biter ihop och pustar ut när de två timmarna är avklarade, fundersam över vad det var som egentligen var så jobbigt.

På lördagen, och själva födelsedagen, blev det släktkalas. Eller “Mellis-kalas” som Ebba bjöd in till. Mello på det med take away och en Ebba som somnade gott i soffan.

Söndagen bara försvann. Snöns fel. Tror det måste kommit uppåt två decimeter mellan lördag och söndag förmiddag. Så less. Kollade snabbt på YR.no och insåg att i slutet av veckan kommer det bli plusgrader och regn och sen snö igen. Då lackar jag. Sånt kan rubba min dag ganska mycket. Eller veckan i detta fall. Allt slutar att ju fungera. Jag gillar snö. Men i måttliga mängder. I fjällen och alperna får det gärna var mycket, för där vet de hur man handskas med snön. Det gör man knappast här. Folk kan helt plötsligt inte köra bil, vallarna är så höga att knappt två bilar kan köra parallellt. Tågen får fnatt och bussarna ligger i diket för att de inte har vinterdäck. Men å andra sidan så blir barnen kreativa och bygger snö kojor och kan åka pulka typ vart som helst. Så okej, lite mysigt är det.

Snöröjning
Migränsäkrad med solbrillor. Ljuset är fantastiskt men en trigger för migrän.

Hade tänkt köra ett hårt benpass, och flås som avslutning idag, men knoppen sa ifrån. Blev ett pass hemma istället med lite mobilitet. En vecka kvar till tävling så veckans träningsupplägg kommer se lite annorlunda ut. Kör hårt mån och tis med två pass/dag. Ett muskelpas och ett flåspass. Lite lugnare ons-fre och sen “vila” i 48h innan det är dags. Pirrigt!

Lägger matschemat i ett separat inlägg imorgon.
F

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *